Komentar udruzi Franka

   Budući da je ovaj tekst cenzuriran od Udruge Franka, bilo bi dobro da vidite što je ovdje pisalo, a nije im se sviđalo.
——————————————————————————————-
Mislim da vi preozbiljno shvaćate preuzimanje monetarne vlasti. Danas novac emitiraju banke i preko bankarstva djelomične rezerve samo simuliraju stvaran novac. Nema nikakvog spaljivanja valute, nego samo preuzimanje vlasti države nad novcem koji je produkt multiplikacije u bankama. Radi se o 200 milijardi kuna koje su stvorene na taj način i time učinile veliku štetu državi i građanima. Na taj novac ide kamata koja je teoretski neotplativa.

   Kada govorite o tome da nema nafte, TV-a, itd, griješite jer mi imamo izvoz i samo se možemo pokriti toliko koliko imamo. Ne možemo trošiti vani više nego što izvezemo. Time se stvara sve veći dug koji predstavlja život iznad mogućnosti. Time samo potičete življenje na kredit bez ideje kako ga vratiti. Vjerujem da kad ste dizali kredit da ste uvijek razmišljali o načinima vraćanja. Naša država o tome ne razmišlja i to im je zvanična politika. I prije je postojala zaštita domaće proizvodnje carinama. Npr. instrument koji sam davno kupio, platio sam 60% više od cijene u inozemstvu. Da kupovina iz inozemstva može biti skuplja. Samo što je to mala cijena za ono što dobivate: Zaposlenost, prosperitet u vlastitoj državi, otplativost kredita i isplativost biznisa, sigurne mirovine, zdravstvo, besplatno školstvo, itd. Vi možda ne možete shvatiti što znači kad se uspostavi monetarna vlast, kakva dosad nije postojala – na bazi znanosti i kalkulacije – neovisna o Vladi i odgovorna Saboru (imovinom i životima). Mislim, nema sad smisla da vam opisujem o čemu se radi. Najbolje se to može objasniti člankom http://sites.google.com/site/financijskisustav/od-problema-do-rjesenja.

   Moja analiza, koja je rađena prema poznatim ekonomskim zakonitostima je pokazala da se kompletan poremećaj gospodarstva u državi može objasniti uspostavom pogrešne regulacije novca od 1994. godine. I prije toga nije bilo dobro, ali od 1994. je krenulo u sasvim pogrešnom smjeru. Guste Santini je tu godinu odredio kao godinu početka krize, ali je nije htio povezati sa promjenom zakona o HNB-u kojim se uvodi isključivo kredit kao izvor novog novca u državi. Kad sam svojedobno pitao HNB kako oni misle riješiti problem inflacije u sustavu koji samo dodaje novac kao kredit, nisam dobio nikakav smislen odgovor. Trenutno ekonomisti ne mogu riješiti 3 konkretna zadatka (na kraju članka http://sites.google.com/site/financijskisustav/ekonomske-zablude) jer to ne dozvoljava regulacija novca.

   Iz toga razloga sam vam predložio najbolje rješenje koje nije samo moje nego se u raznim varijantama spominje i na drugim web stranicama i to već desetljećima (http://prosperityuk.com/2001/07/the-case-for-monetary-reform/). Primjetite da je članak star 10 godina.

   Ako mislite da rješenje nije dobro, a vi onda i dalje plaćajte astronomske rate. Samo pazite, moja predviđanja se ispunjavaju 100% od kada sam se pozabavio dužničkom krizom (zadnjih 18 mjeseci). A predviđam da će Franak rasti i dalje iz čistog razloga što je euro valuta bez budućnosti (http://sites.google.com/site/financijskisustav/kolaps-eura). A svaki puta kad ECB otkupi obveznice država u bankrotu, ona emitira ekstra novac zarađen bez podloge i zbog toga Euro slabi. Špekulacija koji sam opisao, a koju bi sigurno izvela Švicarska centralna banka (2) završava padom Franka tek kad Euro ojača. A Euro neće ojačati jer vladari duga ne žele ispustiti emisiju novca iz svojih ruku. Da i smanjili pritisak na pad Eura, zadnji sporazum u EU je postignut sa ciljem da se smanji profit na obveznicama Grčke. Međutim, Italija, Španjolska i Irska su 10 puta veći zalogaj koji neće moći progutati. Nema toliko Eura u EU da se kupi da bi se platila zarada bankara.

    Najbolje je pogledati crtani film “Američki san”. Postoje velike sličnosti sa Hrvatskim snom.

O autoru Nostradurus Zagrebački

Istina je oko nas. Nije sve kako se čini. reforma.forumhr.com - sites.google.com/view/financijskisustav - https://www.facebook.com/Nostradurus
Ovaj unos je objavljen u Društvo, financije, Uncategorized i označen sa , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.