Ekonomija zajednice i demokratsko društvo – uvod

   Ova knjižica je namijenjena svim starosnim grupama, običnim ljudima, revolucionarima i svima koji žele napraviti dobre promjene u društvu. Svrha objave je točna edukacija o temeljnim ekonomskim i društvenim odnosima u jednoj državnoj zajednici radi poticanje na razmišljanje kako učiniti život boljim.

   Najbitnije je podizanje kompetentnost (razinu znanja) ljudi tj. prvenstveno birača da bi isti mogli kvalitetno procjenjivati što je dobro, a što loše za njih same ili za cijelo društvo.

   Ekonomija zajednice poznata je u stručnim krugovima kao makroekonomika. Ona je ključna. Pogrešne političke odluke u sferi ekonomije zajednice prvenstveno vode u financijske, a kasnije i gospodarske probleme koji se najviše odraze na prosperitet velike većine stanovnika.

   Interes velike većine stanovnika se može zaštiti samo preko demokratskih odluka tih istih ljudi. A, da bi oni mogli shvatiti kako će se njihove odluke reflektirati na njihov život, moraju poznavati upravo osnove ekonomije zajednice.

   Znanje koje se ovdje iznosi je prikupljeno očišćeno je od obmanjujućih ekonomskih i političkih teorija te se u jednostavnim primjerima pokazuje njegova točnost i istinitost. I to je u biti najvažnija svrha izdanja ove knjige. Obrana od utjecaja “stručnih” prodavača pogrešnih rješenja je jedino moguća uz ispravnu temeljnu edukaciju.U drugom dijelu se bavimo analizom javnog interesa i očuvanja demokracije.

   Sadržaj ove knjige ili njegovi dijelovi su potpuno besplatni za daljnje umnažanje i korištenje bez navođenja imena autora. Zabranjeno je mijenjati sadržaj.

   Zahvaljujem se mnogim forumašima (Somied, Erdedi, Winetuo, Jung-fu, Stojan Nenadović, korisnik8563, itd.) koji su mi pomogli da skupim ovo znanja i da ga podijelim sa vama.

Kompletna knjiga u pdf formatu

O autoru Nostradurus Zagrebački

Istina je oko nas. Nije sve kako se čini. reforma.forumhr.com - sites.google.com/view/financijskisustav - https://www.facebook.com/Nostradurus
Ovaj unos je objavljen u Društvo, financije i označen sa . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.